Намерете ни!

гр. Гоце Делчев
гр. Банско
гр. Благоевград

Обадете ни се!

Г. Делчев: +359 878 672 888
Банско: +359 876 333 382
Благоевград: +359 877 771 332

Работно време

Понеделник - Петък:
8:30 - 17:30

Пишете ни!

adent@abv.bg

Имплантология

Имплантология - лечение чрез зъбни импланти

Дентални импланти

Имплантите са титаниеви конструкции, които се поставят в челюстната кост при липса на един или няколко зъба. Те успешно ги заместват, без да засягат съседни здрави структури, което ги прави изключително биологично ориентирани. Усещат се, изглеждат и функционират като естествени зъби. Обеззъбяването е сериозен проблем, засягащ челюстната става, лицевите мускули, захапката, общото здраве на пациентите. Процедурата по отстраняването на този проблем е рутинна и безболезнена.

Клиника А- Дент в лицето на  Д-р Рамиз Арнаудов използва импланти BioHorizons на американската компания BioHorizons Implant Systems, Inc.  Тя е една от най-бързо развиващите се компании в стоматологичната индустрия.  Към края на 2017 е една от 5-те ТОП компании, произвеждащи дентални импланти в света. Имплантите BioHorizons имат 99,2% успеваемост при имплантиране. Материалът, от който са изработени и дизайнът им, позволяват имплантите  да бъдат лесно поставяни и поддържани. Възстановете красивата си усмивка с единичен имплант, мост или цяла протеза поддържани от импланти.

Заповядайте при нас за консултация!

Самото поставяне на един или няколко импланта протича в три етапа.

1. План на лечение

Пациентът трябва да носи панорамна снимка. След снемане на зъбен статус,
д-р Арнаудов определя, къде и колко импланта трябва да се поставят.  Изготвя се индивидуален план за всеки пациент на А-дент.

2. Остеоинтеграция

 След оперативното поставяне на имплантите, костта и венците трябва да заздравеят около импланта. Този процес се нарича остеоинтеграция и изисква от 2 до 6 месеца, преди натоварването на новите конструкции с коронка. Следва “разкриване” на импланта, при което върху него се поставя заздравителна надстройка или временна корона. Те имат за цел да оформят мястото на новия ви зъб. В много случаи временни зъби се поставят още в деня на имплантирането, което ще позволи възобновяването на дъвкателната функция.

3. Поставяне на коронка/ки

Постоянната корона ще бъде поставена след 3 до 6 месеца, когато имплантът е остеоинтегриран и венецът е оформен.