Намерете ни!

гр. Гоце Делчев
гр. Банско
гр. Благоевград

Обадете ни се!

Г. Делчев: +359 878 672 888
Банско: +359 876 333 382
Благоевград: +359 877 771 332

Работно време

Понеделник - Петък:
8:30 - 17:30

Пишете ни!

adent@abv.bg

Естетическа стоматология

Естетическа стоматология

Благодарение на съвременните методи за лечение и иновативните материали е възможно всеки зъб да бъде моделиран до съвършенство. Удоволствието да правим невидими реставрации чрез методи на наслояване, добавяне на багрила и използване на различни техники. Това ни позволява да превърнем стоматологичното лечение в изкуство. Екипа на клиника „А-Дент“ подхожда към всеки пациент строго индивидуално в постигане на най-хубавата и хармонична усмивка, която искаме да видим на лицата ви. Процедурите свързани със естетически подобрения се извършват от екипа на клиника „ А-Дент“ след първоначална консултация със специалистите ни, след което се съставя подробен план за работа.

  • Обтурации (поставяне на пломба)
  • Бондинг (корекции на формата на зъбите с фотокомпозит)
  • Фасети
  • Циркониеви корони
  • Избелване на зъби

Фасети

Фасетите са тънки полупрозрачни керамични люспи, които се поставят само върху фронталната повърхност на зъби.Това е микроинванзивен подход, при който зъбът не се изпилява агресивно, а само предната видима част се моделира. Дълбочината на оформяне е около 0,3 до 0,7мм. Уникална характеристика на зъбните фасети е, че те могат да коригират всички несъвършенства на зъбната корона: цвят, форма , размер и в същото време са изключително издръжливи. Наред с безспорните естетични качества, фасетите са незаменим инструмент за лечения на някои широко разпространени състояния: зъбна абразия (изтриване), пукнатини и счупвания на емайла, чувствителност на зъбите и др. С помощта на фасетите можем да предпазим зъбите от увреждания и развитие на кариозни лезии или различни проблеми на пародонта ( заболяване на венците), които съпътстват неравномерните зъбни арки. Поради своята микроинванзивна природа, фасетите не са вариант за лечение на по-тежки дефекти.

Коронки и циркониеви конструкции

Всички девитализирани или счупени зъби трябва да бъдат защитени на време с помощта на коронки. След екстирпиране на зъбната пулпа(нерв) – процесът наречен девитализация, зъбите губят еластичността си, дехидратират се и стават лесно чупливи. В процеса на дъвчене, те продължават да се натоварват до момента, когато настъпи умора, която води до разрушаване на зъбната тъкан. В някои случаи пукнатините, които се образуват преминават през целия корен на зъба и тогава единственият вариант е екстракция (изваждане). Това е причината, поради която е много важно да се предпазват такива зъби чрез изкуствени коронки. Съвременните конструкции се произвеждат от специална подсилена керамика или чрез използване на циркониева рамка, покрит с керамика. И двата вида коронки имат превъзходни биологични качества, поради факта че не съдържат метал. Естествените зъби имат характерни оптични свойства- дентинът е опалесцентен, т.е. непрозрачен и плътен, а емайлът е прозрачен. Комбинацията от тези тъкани, предава на зъбите определена полупрозрачност, която цирконият точно пресъздава. Изкуствените коронки имитират натурални зъбни тъкани. При използване на метало керамичните коронки тези ефекти са недостижими, тъй като металът в тях е плътен и действа като бариера на за светлината. Циркониевите коронки се характеризират с изключителна издръжливост, тъй като в тях не протичат корозионни процеси. Научните данни и дългия ни практически опит показват висока успеваемост и дълъг живот на тези коронки, които не се променят във времето при правилна поддръжка (редовно измиване на зъбите, използване на зъбни конци и профилактични прегледи – два пъти годишно)

Професионално избелване с Швейцарски избелващи системи Pure на Axis

В клиника А-Дент винаги се грижим за усмивката на пациентите ни,за това използваме клинично тествания избелващ продукт на Pure, който се активира без лампа.
Само за 1 час, за 1 едно посещение при нас ви гарантираме забележителни и трайни резултати . Зъбите се избелват средно от 3 до 5 нюанса.
Процедурата е безвредна и безболезнена, само при някои пациенти, в редки случаи е възможна чувствителност в областта на третираната зона, която преминава в рамките на 1 до 3 дни.