Намерете ни!

гр. Гоце Делчев
гр. Банско
гр. Благоевград

Обадете ни се!

Г. Делчев: +359 878 672 888
Банско: +359 876 333 382
Благоевград: +359 877 771 332

Работно време

Понеделник - Петък:
8:30 - 17:30

Пишете ни!

adent@abv.bg

Ортодонско лечение

ОРТОДОНСКО ЛЕЧЕНИЕ

Брекети със система DAMON

Американски самолигиращи брекети Damon

Самолигиращите брекети са революционна система в ортодонтията.  Дъгата, която фиксира брекетите не се захваща с ластична лигатура (ластик), а се поставя в специален слот, интегриран в тях. Това е основната разлика от старите традиционни , които използвайки ластици за фиксиране на дъгите, предизвикват триене и натиск. Това прави лечението по-бавно, свързано с повече дискомфорт и е по-неприятно за пациента.

Самолигиращите брекети използват механизъм на плъзгане (“плъзгащо се капаче”) за задържане на дъгата, който позволява на зъбите да се движат по-свободно, бързо и удобно. Това е предпоставка за лечение без болка, с минимален дискомфорт и по-добри резултати за Вас – нашите пациенти на клиника А-Дент.

Преди да започнете лечение при нас, ние взимаме под внимание формата на лицето , профила Ви и начинът, по който те биха се изменили с годините . Много от нашите пациенти виждат промяна не само е подредбата на зъбите си, но и във външния си вид. Самолигиращите се брекети са по- малки размери , което ги прави дискретни и удобни, в сравнение с други видове. Това позволява по-лесното им почистване и спазването на по-добра орална хигиена.

Незабележими и устойчиви на петна

Бърз резултат

Цялостна промяна

Лесно поставяне

Лесна поддръжка

По-рядко посещаване на кабинета

Ортодонтски апарат

Лечението  с апарат може да стартира още към 6-годишна възраст.

Ортодонтското лечение в детска възраст се налага доста често. Причините може да са, както свързани с подреждане на зъбите в устата, така и за контрол на вредни навици или за направляване растежа на челюстите.

Използват се различни апарати ( шини ). Най-често се прилагат такива за изправяне на първите постоянни зъби и подготовка на челюстите за новопробиващите, защото постоянните зъби са много по-големи по размер от млечните и често мястото за тях не е достатъчно. Апаратите в случая са добре познатите пластинки, които са в различни цветове, имат телчета за корекцията на зъбите и винт по средата, с помощта на който се подпомага растежа и по-бързото разширяване на челюстите. Те могат да са само за една челюст или за двете.

Вредните навици са условни рефлекси. Най-често срещаните вредни навици при децата са смукането на палеца ,смукане на езика, на устните, на бузите, на чужди предмети - примерно одеялце, скърцане със зъби, гризане на нокти, дишането с отворена уста и др.

Вредните навици допринасят за образуване на различни деформации и най-често до изместване напред на горните предни зъби, прекомерно развитие на горната челюст, отворена захапка- липса на контакт между зъбите на горна и долна челюст, изместване назад на долните предни зъби, прекомерно развитие на долна челюст и др.

За да може детето по-бързо да свикне с шината и да я носи с удоволствие А-дент предлага широка гама от любимите цветеве на децата ви

Мили Родители заповядайте в дентален център А-Дент гр. Гоце Делчев, Банско , скоро и в гр. Благоевград да прегледаме детето ви и  отстраним заедно вредните навици.